Уеб дизайн въпроси, на които всеки уеб дизайнер трябва да може да отговори

01.05.2010 17:48

Въпроси, които да зададете на един потециален уеб дизайнер

За да станете популярен в областта ви, трябва да позволите на другите да знаят за вашето съществувание и какво правите. За целта трябва да можете да зададете няколко много важни въпроса на уеб дизайн специалиста, с когото смятате да работите:

1. Опит Колко години сте се занимавали с уеб дизайн? Това ще даде идея, за това колко е напреднал в сферата.

2. Портфолио Искайте нагледни примери за сайтове, по които е работил. Попитайте за директни URL адреси, за да се убедите в уменията им. Търсете нещо, което да прилича на това, което искате вие. Даже по-добре да попитате уеб дизайнера дали се е занимавал с направата на сайт във вашата сфера.

3. Сфера на работа С какви фирми сте се занимавали? Кои са клиентите ви? Това ще ви даде представа за уменията, които протежава уеб дизайнера и дали ще може да се справи с вашата поръчка.

4. Гаранционни условия Какви са гаранционните условия? Не искате след като веднъж сайта ви е пуснат, никой да не се грижи за него. Дали може да се добави повече уеб пространство, дали може да се редактира?

5. SEO оптимизация Занимават ли се със SEO оптимизация? За да имате посещения и печалби ви трябва добро класиране в търсачките.

6. Авторски права Бъдете сигурни, че картинките, които се използват за сайта ви са защитени с авторски права и не могат да бъдет използвани другаде. Също разберете къде се лицензират те. Това може да ви спести бъдещи проблеми.

7. Продължителност Колко ще продължи работата по сайта ви, докато бъде качен? Това ще ви даде представа дали си заслужава да работите с дадени хора. На добрия уеб дизайнер не би трябвало да му отнеме повече от месец, но това също зависи и от комуникацията с клиента.

8. Такси Заедно с хостинга трябва ли да плащате за регистрация? Каква ще е крайната цена за дизайна на сайта? Тя включва ли освен дизайна и поддръжката?

9. Връзки и анимации Ще ви помогнат ли да публикувате линкове от други сайтове и флаш анимации или картинки?

10. Онлайн пазаруване Потърсете в портфолиото на дизайнера подобни онлайн магазини.

11. Собственост Кой ще държи правата за дизайна, логото и картинките, които са използвани? Бъдете сигурни, че всички знаят, че това трябва да бъде ваша собственост, за да можете в бъдеще да го преместите на друг хостинг сами.