Photoshop за дизайн на WEB системи за управление на уеб сайтове

21.03.2010 10:05

Запознаване с Adobe Photoshop

Конкретно става дума за Adobe Photoshop версия CS. Adobe Photoshop, или просто Photoshop, е програма за обработка на растерна графика на Adobe Systems. Photoshop позволява промяна на сканирани и цифрово заснети материали. Той поддържа над 20 файлови формата чрез диалогови кутии Open и Save. Има собствен файлов формат (PSD), който запазва всички атрибути, използвани по време на работа.

Photoshop е една от първите, а и досега остава водеща програма. Нейното име е станало нарицателно, примерно: „Какво се чудиш на тази снимка - Фотошоп!“. Тоест - това, което се вижда, не е истина, а е резултат на майсторски компютърен ретуш и даже монтаж.
Може би едно от най-големите предимства на Adobe Photoshop е работата със слоеве, което го прави много гъвкав във всяко едно отношение. Във Photoshop се вижда основния диалогов прозорец, с който по принцип се започва. Той дава възможност за настройки преди да се създаде нов файл (работно поле). Естествено не винаги е нужно да се започва с него. Когато е необходимо може да се отвори вече съществуващо изображение и да се обработи.
Основен диалогов прозорец на Photoshop

Работата с Photoshop е разгледана по-подробно в точка 3.6. Създаване на основните компоненти, съставящи приложенията от настоящата глава.

Избор на Уеб сървър за хостване на уеб дизайна на онлайн системата и платформата

За да бъде използвана системата първо тя трябва да бъде инсталирана на сървър за да може да се има достъп до нея чрез мрежата. Тази система е публицувана на хостинга www.icn.net. Главният файл трябва да е с име “index”. Ако има друго име този система няма да бъде активена. Когато се е създавала уеб системата файловете, вградени в нея, са в различни директории. Когато се публикува в този хост сайт, трябва да се направи аналог на директориите, които са на компютъра. Ако нещо не бъде направено така, някои от страниците е възможно да не работят. Системата може да бъде разгледана на следния адрес www.angelbaev.icnhost.net/cerber/